Tekstualna verzija

CROunitas je ime neformalnog udruženja mladih hrvatskih glazbenika iz iseljenistva, tj. prvog hrvatskog band-aid sastava izvan granica Hrvatske. Ideja je za projekt je nastala kroz razgovor između Andele Kolar, Marka Pavica i Karmen Kocila te je uzela sve prepoznatljivije forme kroz 2008. godinu. Angažmanom Anđele i Marka, kao i Ante Bošnjaka rodila se pjesma "Zemljo moja" koja raznovrsnošću glazbenika i integriranjem različitih glazbenih stilova u jednu pjesmu nudi posebnu čar.

Upravo u tom smislu treba vidjeti i naziv prvog hrvatskog band-aida izvan granica Hrvatske. S jedne strane vrsne pjevačice i pjevači koji žive van Hrvatske pokazuju svoje zajedništvo i talent, dok s druge strane pjesma „Zemljo moja“ ujedinjuje mnogobrojne glazbene poslastice. Ukratko rečeno - CROunitas!
Dopustite da Vas glazbena grupa CROunitas začara pjesmom, te potakne na svijest o problemima koje svakodnevno savladavaju ljudi u našoj neposrednoj blizini. Sav prihod od pjesme „Zemljo moja“ izvođači CROunitasa namjenjuju udruzi roditelja djece s teškim tjelesnim oštećenjima i posebnim potrebama „Andeli“ iz Splita.

Pomozite i Vašim prilozima da djeci u Lijepoj našoj olakšamo život.

Zahvaljujemo Vam unaprijed.

"Dobro je činiti dobro"!

Vaši CROunitas i „Anđeli“ Split.