Tekstualna verzija

Inicijatori

Anđela Kolar
Pjesmom "Ima li nade za nas" u duetu sa Draženom Zečićem postala je najpoznatija hrvatska pjevačica iz iseljeništva. Dandanas je ovaj evergreen prirastao srcima publike, a Anđela je novim hitom "Nema ništa novo" nakon 10 godina opet na samom vrhu estradne scene.
Štoviše, nakon nastupa u sklopu Hrvatskog radijskog festivala 2008 sa samostalnom pjesmom "Buduće godine", pjevačica iz Darmstadta je odlučila snimiti album prvijenac, za koji se upravo prikupljaju kvalitetne solo pjesme.
Za očekivati su Anđelini nastupi na svim većim festivalima u Hrvatskoj 2009. godine, a ideja za humanitarni projekt band-aida "CRO-Unitas" rodila se sasvim slučajno u razgovoru s ostalim hrvatskim glazbenicima u inozemstvu. Po mnogima najbolji ženski vokal u Hrvata dao je dakako svoj posebni štih pjesmi "Zemljo moja".

Marko Pavić
Frontmen grupe "Impulsi" iz Wiesbadena nije samo poznat kao jedan od najboljih bubnjara u Njemačkoj, nego je i vrlo talentirani autor što, među ostalim, pokazuje na samostalnim albumima svoga benda, ali i pišući za druge izvođače.
S grupom "Impulsi" osvojio je titulu za najpopularniji glazbeni sastav u iseljeništvu, iza Marka su brojni nastupi i koncerti diljem Njemačke, a želja mu je veća prisutnost na hrvatskom glazbenom tržištu. U pjesmi "Zemljo moja" sudjeluje kao autor glazbe i teksta, a dobra suradnja s Anđelom Kolar zapravo se samo nastavlja nakon već nekoliko zajednički snimljenih pjesama.
Humanitarnim projektom "CRO-Unitas" Marko želi pomoći onima kojima je to najpotrebnije, te istodobno pokazati da iseljena Hrvatska ima i u glazbenom smislu itekako što ponuditi, u što će se publika, vjerujemo, uskoro uvjeriti.